Vzduchová čistiaca pumpička

Astro | Astro príslušenstvo | Kód: pump2

Vzduchová pumpička na čistenie optiky.

Dostupnosť
Ihneď k odberu
Pri objednávke do 13:00, expedujeme tovar ešte dnes
11,00 €
9,17 € bez DPH

Čistá optika bez prachu je základom dobrého obrazu. Fotografovia a astronómovia čistia optiku najmä vzduchom. Najlepšia je na to ručná pumpička.

Prečo nečistiť optiku sprejom? Pretože stlačený vzduch v spreji má príliš vysoký tlak, ak ho nemierite na povrch optiky a silno ofúknete, prvé čo sa udeje je to, že vzduch optiku veľmi rýchlo ochladí a v sekunde máte na nej vyzrážané mikrokvapôčky vody. Po jej odparení zostane na skle matná vrstva a budete musieť sklo vyleštiť. Tým si vlastne optiku este viac zašpiníte.

Prečo optiku neleštiť mikrovláknom? Dá sa to aj takto, ale robte to len v prípade že inú možnosť nemáte. Zaprášené zrkadlo teleskopu nie je žiaden problem, odfúknite pumpičkou čo sa dá. Ak však máte na zrkadle zaschnuté kvapky vody alebo iné nečistoty ktoré znižujú priepustnosť svetla, je nutné čistenie. V prípade malých fliačikov je lepšie použiť čistiace pero. Ak sa rozhodnete pre mikrovláknovú utierku, tak použite len úplne novú práve odbalenú. Použité staršie utierky by vám optiku len viac zašpinili.


Parametre

Výrobca Astro

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.