Sky-Watcher Dobson 406/1800 skladací, Pyrex sklo

Astro | Dobson | Kód: Flex400

Vysoko výkonný klasický dobson pre náročného pozorovateľa.

Dostupnosť
Na objednávku
Dostupnosť tovaru cca 14 pracovných dní. Presnú dostupnosť tovaru môžete overiť na infolinke alebo mailom.
3 239,00 €
2 699,17 € bez DPH

Dobsonova montáž je veľmi praktická z pohľadu náročnosti na priestor a skladnosti celej sústavy. Ak ste "vizualista", teda radšej pozorujete ako fotíte, dobsonova montáž je pre vás to pravé. Je podstatne lacnejšia ako ekvatoriálna montáž a pre účely pozorovania a ručného sledovania cieľa maximálne postačuje.

Model 400mm  zhromažďuje o 80% viac svetla ako model 300 mm, čo je obrovská výhoda pri pozorovaní slabých objektov hlbokého vesmíru. Dovoľuje nám pozorovať hviezdy až do jasnosti 16 - 17 magnitúdy, pri dobrých podmienkach teda uvidíte aj skutočne slabé galaxie a objekty hlbokého vesmíru.  Vynikajúca kvalita odhaľuje veľa  detailov aj na povrchoch Mesiaca a planét. Tiež je možné pozorovanie dvojhviezd.

Primárne parabolické zrkadlo je vyrobené zo skla Pyrex, ktoré má veľmi stabilné vlastnosti a vysokú odolnosť voči veľkému rozsahu teplôt. Vychladenie zrkadla tak nebude natoľko kritické ako je to mu pri klasickom skle.
Zasúvací tubus je navyše veľmi praktický pri prevážaní teleskopu autom. Nebudete tak musieť obetovať zadné sedadlá len pre teleskop ale poľahky odveziete svoj ďalekohľad aj v kufri.  Dĺžka tubusu je 1685 mm a zasunutý je dlhý iba 1070 mm.

Vrátane príslušenstva:

  • 2 " dvojrýchlostný zaostrovač Crayford
  • hľadáčik  9x50
  • 10 mm a 25 mm Plossl okuláre

    Základné parametre:
Ohnisková vzdialenosť 1800mm
Priemer objektívu 406mm
Svetelnosť / F 4,4
Maximálne užitočné zväčšenie 800x
Typ šošoviek zrkadlové
Typ ďalekohľadu reflektor
Vhodné objekty vesmíru na pozorovanie slabšie galaxie, hmloviny, objekty slnečnej sústavy


Obsah balenia:
teleskop, dobsonova montáž, 2 "dvojrýchlostný zaostrovač Crayford, hľadáčik 9x50, 2xokulár:  25mm (72xzväčšenie), 10mm(180xzväčšenie).


Parametre

Výrobca Astro

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.