Sky-Watcher 250/1200 newton s mikroostrením na EQ-6 PRO GoTo montáži

Astro | Ekvatoriálne | Kód: SWN2501eq6pro

Vysoko svetelný a výkonný newton na stabilnej navádzanej EQ-6 PRO GoPo montáži.

Dostupnosť
Na objednávku
Dostupnosť tovaru cca 14 pracovných dní. Presnú dostupnosť tovaru môžete overiť na infolinke alebo mailom.
2 663,00 €
2 219,17 € bez DPH

UPOZORNENIE: Nikdy nepozerajte cez ďalekohľad priamo do slnka bez špeciálneho filtra. Hrozí trvalé poškodenie zraku.

Tento ďalekohľad je určený pre  amatérskych astronómov so skutočne vysokými nárokmi.  Je možné ho použiť na vizuálne aj fotografické účely. Vizuálne je možné vidieť hviezdy až do jasnosti 15 Mg a detaily v galaxiách a hmlovinách. Vysoko kvalitná optika sa dá použiť aj na mesačné a planetárne fotografie a dokáže zobraziť neuveriteľné detaily povrchov. Hlavné zrkadlo 254 mm má teoretickú rozlišovaciu schopnosť menej ako 0,5 ".

Odporúča sa aj pre astrofotografiu. 2 "dvojrýchlostný zaostrovač Crayford je vynikajúci spolu so zrkadlom F / 4,8, zatiaľ čo ohnisková vzdialenosť 1 200 mm rozlišuje jemné detaily v objektoch hlbokej oblohy. Na 2" zaostrovanie je možné pripojiť množstvo fotografických doplnkov (napríklad korektor kómy atď.).

Kolimáciu je možné vykonať bez akýchkoľvek nástrojov. (Odporúča sa kolimačný laser alebo kolimačný okulár).

Zatiaľ čo pre vizuálne pozorovania postačuje montáž EQ-5 na oceľových nohách, pre fotografické práce sa odporúča robustnejšia montáž HEQ-5 Pro alebo EQ-6 Pro.

Príslušenstvo obsahuje (v prípade zakúpenia ďalekohľadu spolu s montážou):

  • 2 "dvojrýchlostný zaostrovač Crayford (mikroposuv v mierke 1:10)
  • hľadáčik achromatického pružinového zaťaženia 9x50
  • 28mm APEX okulár (43x)
  • upínacie kruhy, rybinová lišta

Pre verziu GoTo vrelo odporúčame jednotku Skywatcher Wi-Fi (SynScanWifi), pomocou ktorej môžete svoj ďalekohľad ovládať pomocou smartfónu alebo tabletu. Stačí zapojiť jednotku Wi-Fi do slotu ručného ovládača a stiahnuť si bezplatnú aplikáciu (Android alebo iOS) - je pripravená na použitie.

Parametre teleskopu:

Ohnisková vzdialensť 1200
Priemer objektívu 250
Svetelnosť / F 4,8
Maximálne užitočné zväčšenie 500x
Typ šošoviek zrkadlové
Typ ďalekohľadu reflektor
Vhodné objekty vesmíru na pozorovanie aj fotenie: slnečná sústava, mesiac, hviezdokopy, hlboký vesmír

 

Montáž:

Tento model je vybavený najnovším ručným ovládačom SynScan GoTo. Ručný ovládač má obrovskú databázu nebeských objektov a vykonáva funkcie GoTo bez pripojeného počítača. 42900 objektov obsahuje všetky objekty Messier, NGC, IC a mnoho ďalších katalógov deepsky plus dvojité a premenné hviezdy.

Ovládač poskytuje množstvo ďalších užitočných funkcií, napríklad „prehliadka so sprievodcom“ pomáha nájsť a pozorovať všetky momentálne viditeľné zaujímavé objekty. Ručný ovládač tiež pomáha pri vykonávaní nastavenia polárnej osi. Môže sa tiež použiť na kontrolu napájacieho napätia a teploty.

Pri astrofotografii veľmi pomáha kompenzácia vôle a nastaviteľná rýchlosť automatického riadenia a tiež funkčnosť PEC (korekcia periodickej chyby).

Firmvér ručného ovládača je možné inovovať z Internetu. Napájanie 12V DC.

Pre verziu GoTo vrelo odporúčame jednotku Skywatcher Wi-Fi (SynScanWifi), pomocou ktorej môžete svoj ďalekohľad ovládať pomocou smartfónu alebo tabletu. Stačí zapojiť jednotku Wi-Fi do slotu ručného ovládača a stiahnuť si bezplatnú aplikáciu (Android alebo iOS) - je pripravená na použitie.


Obsah balenia:
teleskop, oceľová ekvatoriálna montáž NEQ-6 PRO s protizávažím, dvojrýchlostný zaostrovač, hľadáčik,  okulár Apex 28 mm , upínacie kruhy, rybinová lišta


Parametre

Výrobca Astro

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.