Sky-Watcher 120/600 refraktor na EQ3 montáži

Astro | Ekvatoriálne | Kód: SWR1206eq3

Vysoko svetelný a výkonný kompaktný refraktor na stabilnej EQ3 montáži.

Dostupnosť
Na objednávku
Dostupnosť tovaru cca 14 pracovných dní. Presnú dostupnosť tovaru môžete overiť na infolinke alebo mailom.
767,00 €
639,17 € bez DPH

UPOZORNENIE: Nikdy nepozerajtecez ďalekohľad priamo do slnka bez špeciálneho filtra. Hrozí trvalé poškodenie zraku.

Sky-Watcher 120/600 je skutočne výkonný astroteleskop pre náročného pozorovateľa. Refraktory majú výhodu že sú pomerne bezúdržbové a nevyžadujú žiadne nastavovania. Ohnisko 600mm tohoto teleskopu úplne postačuje na všetky ruhy pozorovaní, planéty budú krásne vykreslené s množstvom detailov. Bez problémov uvidíte aj najväčšie Saturnove mesiace či vzdialenú planétu Neptún. Rovnako vás potešia pohľady na najjasnejšie hmloviny vo vesmíre napr. hmlovina v Orióne, mlovina v Androméde, galaxie v okolí Veľkého vozu, ktoré sú vzdialené desiatky miliónov svetelných rokov. Svetelnost F5 je jednou s najvyšších svetelností v bežne dostupných šošovkových ďalekohľadoch, zabezpečí vám dostatok svetla pre pozorovanie aj skutočne slabých hmlovín.


Tu skutočne oceníte výhody ekvatoriálnej montáže. Ak to myslíte s pozorovaním vesmíru iba trochu vážne, tento typ montáže je pre vás nutnosťou. Ak vám aj objekt ujde zo zorného poľa, veľmi jednoducho ho nájdete pootočením ďalekohľadu okolo jednej osi. Presne toto umožňuje ekvatoriálna montáž.


EQ3 je montáž s nosnosťou pre stredne veľké ďalekohľady a presným chodom v oboch osiach. Jej konštrukcia je omnoho robustnejšia ako je tomu pri verziách EQ1 a EQ2. Je to prvá montáž ktorá umožňuje pripojenie motorčekov pre pohon oboch osí a tým pádom je vhodná aj na astrofotografiu. Motorčeky pre túto montáž nájdete v našej ponuke. V prípade že plánujete v budúcnosti robiť aj astrofotografiu, odporúčame túto montáž vybaviť aj polárnym hľadáčikom, ktorý vám umožní presnejšie nastaviť polárnu os. Aj toto príslušentvo nájdete v našej ponuke.


Aby vaše pozorovania boli hneď od začiaku zaujímavé a bez zbytočných trápení, pozrite si ako ustaviť ekvatoriálnu montáž pred pozorovaním v sekcii RADY A TIPY. Ekvatoriálna montáž bez správneho ustavenia totižto neplní svoj účel, práve naopak, pozorovanie ešte viac sťaží. Nemusíte mať ale žiadne obavy, nastaví ju aj skutočný začiatočník. Tento set nie je vhodný na pozorovanie pozemských cieľov, práve kvôli montáži.
 

Základné parametre:

Ohnisková vzdialensť 600
Priemer objektívu 120
Svetelnosť / F 5
Maximálne užitočné zväčšenie 240x
Typ šošoviek achromatické
Typ ďalekohľadu refraktor
Vhodné objekty vesmíru na pozorovanie: slnečná sústava, mesiac, hviezdokopy


Obsah balenia:
teleskop, hliníková ekvatoriálna montáž EQ3 s protizávažím, hľadáčik, 2x okulár (10mm pre 100x zväčšenie a  20mm pre 50x zväčšenie), diagonálne zrkadlo na prevrátenie obrazu, barlow šošovka na zväčšenie obrazu.


Parametre

Výrobca Astro

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.